TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Vekalet savaşı" olarak adlandırdığı terörü acımasız emperyalist bir saldırı olarak nitelendiren Kurtulmuş, teröristlere destek verenleri kınadı. Türkiye'nin terörle mücadelesinin, son terörist ortadan kalkana kadar devam edeceğini vurgulayarak, terörün bu topraklardan atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, terör örgütlerinin amaçlarını ülkeleri istikrarsızlaştırmak, yeni devletler oluşturmak ve halkları düşmanlaştırmak olarak tanımladı.

Kurtulmuş, tüm ülkeleri Türkiye'nin haklı mücadelesine destek olmaya çağırdı ve terörün birliği bozmak istediğine dikkat çekti. Gücünü özgürlükçü siyasetten alan Türkiye'nin toplumsal huzuru koruma kararlılığını vurgulayarak, terörün hayatı etkilemesine izin verilmeyeceğini belirtti. Terörle mücadelede propaganda gücünü de kırmak gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, siyasetin meşru zeminde sürdürülmesi gerektiğini önemle ifade etti.

'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı 'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise Meclis'teki açıklamasında, terörle mücadelede elde edilen başarıları paylaştı. Kahraman Mehmetçik'in çabalarına vurgu yaparak, örgütlere ağır darbeler indirildiğini ve hareket kabiliyetinin azaldığını belirtti. Güler, terörle mücadelede birlik içinde olunması gerektiğini vurgulayarak, siyasi malzeme yapılmasına karşı uyarılarda bulundu. Ayrıca, terörle mücadelede sınırların ötesinde de etkin bir rol oynandığını ifade etti.