Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin dağılımını düzenlemek amacıyla yeni düzenlemeleri duyurdu. Bu düzenlemeler, engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine daha dengeli bir şekilde erişim sağlamayı hedefliyor.

MEB, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yurt genelinde daha dengeli bir şekilde dağılmasını temin etmek amacıyla bir dizi düzenlemeye gidiyor. 14 Eylül 2023 tarihli yazı ile il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bilgilendirmeye göre, engelli bireylerin sayılarına, engel gruplarına ve ikamet adreslerine göre özel eğitim okulu ve rehabilitasyon birimi ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılacakları il ve ilçeler belirlenecek.

Mevcut durumda, özel eğitim kurumlarının büyük kısmı şehirlerin merkez ilçelerinde ve belirli semtlerinde yoğunlaşmış durumda. Bu durum, engelli bireylerin bu kurumlara ulaşımını güçleştiriyor ve ek maliyetlere neden oluyor. MEB, bu sorunları çözmek ve daha dengeli bir dağılım sağlamak amacıyla yeni kotalar ve sınırlamalar getiriyor.

MEB'nin açıklamasına göre, özel eğitim okulu veya rehabilitasyon birimi kurmak isteyenlerden başvurular alınmayacak ve izin verilmeyecek. Ancak, inşaat ruhsatı (yapı ruhsatı) alan veya kurum binası ile ilgili resmi yazıyla sağlık müdürlüğü veya itfaiye müdürlüğüne başvuranlar hariç tutulacak.

İŞTE O RESMİ YAZI...

1111111111111111-2

Meteoroloji'den 28 kente 'sarı' kodlu uyarı: Sağanak yağış etkili olacak! Meteoroloji'den 28 kente 'sarı' kodlu uyarı: Sağanak yağış etkili olacak!