Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapmış olduğu son analizlere göre, ülkemizin büyük bir kısmında parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı değerlendiriliyor. Sözkonusu yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bazı yerlerde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı olacağı düşünülüyor.

Meteoroloji, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını paylaştı.

Genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam... Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam...

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR
Söz konusu yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı düşünüldüğünden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

KUVVETLİ RÜZGARLAR
Rüzgarın, bu akşam saatlerinde, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda çağrı yapıldı.

TOZ TAŞINIMI ETKİLİ OLACAK
Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı değerlendirildiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda gecikmelr gibi olumsuz durumlara dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.