Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının denetlenmesi kapsamında önemli bir adım attı. Bakanlık, öğrencilerin staj yaptığı veya mesleki beceri kazandığı işletmelerde yapılan denetimler sonucunda, iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

MEB'in 2 Şubat 2024 tarihinde yayımladığı "Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği" konulu genelge çerçevesinde, öğrencilerin beceri eğitimi aldığı işletmelerin denetimleri sıklaştırılmış ve eğitimlerin kalitesinin artırılması hedeflenmişti. Bu doğrultuda yapılan denetimlerde, iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uymayan iş yerlerinin sözleşmeleri feshedildi.

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, 94 bin 301 işletmeye yönelik gerçekleştirilen denetimler neticesinde söz konusu iş yerlerinin belirlendiği bildirildi. İş sağlığı ve güvenliği açısından yetersiz olan bu işletmelere öğrenci gönderilmeyecek ve öğrencilerin eğitimleri yeni işletmelerde devam edecek.

Ayrıca, MEB tarafından iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 425 bin 821 öğrenci ile 38 bin 697 personel, öğretmen ve yöneticiye eğitim verildiği belirtildi.