23 Haziran tarihinde saat 15.30 sıralarında Marmaris'in Sarıana Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Yangına 9 helikopter ile 6 uçak havadan müdahale ederken birçok kara birimi de yangına müdahale etmişti.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Yangın, yalaşık 5 hektarlık alana zarar verirken söndürme çalışmaları sırasında ormanlık alanda bir ceset bulunmuştu. Daha sonra emniyet güçleri yangının cesedin yakılarak yok edilmek istenmesi sebebiyle ormanda yangın çıktığı belirlenmişti.

6498474d4e3fe10b10f8e181

Ceset, 32 yaşında olduğu belirtilen Belçika uyruklu Khiari Mohammed adlı şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Şahıs suda boğularak öldüğü belirlenirken, cinayetten sorumlu tutularak M.A. adlı kişi gözaltına alındı. M.A.nın sicili kabarık çıkarken Kasten orman yakma' ve 'kasten öldürme' suçlamasıyla gözaltına alınan, 'Hırsızlık', 'Kasten yaralama', 'Cinsel istismar' ve 'Tehdit' suçlardan kaydının olduğu belirtildi.

6498476d4e3fe10b10f8e187

M.A. delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, cinayet ile ilgili soruşturma devam ediyor. Emniyet, çevredeki güvenlik kameralarını inceliyor.

 Khiari Mohammed'in ailesi, Türkiye'ye DNA testi için çağırıldı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet ile ilgili kapsamlı soruşturma yürütüyor.