Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın resmi web sitesinde paylaşılan verilere göre, gece saatlerinde Malatya'ya bağlı olan Battalgazi ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldupu kaydedildi.

Söz konusu depremin 9,28 kilometre yerin altında olduğu tespit edildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Adıyaman Sincik olarak paylaştı.


AHMET ERCAN’DAN ‘MALATYA’ YORUMU

Deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken yorumlarda bulundu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere değinen Ercan, "Ardından büyük deprem gelirse şaşırırım" ifadelerine yer verdi.

Ercan yorumunda şunları aktardı:

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

"17 Nisan gece yarısı Adıyaman- Sincik'de 4,3 büyüklüğünde olan küçük deprem ürkütmüştür. Ancak 6 Şubat 2023 Depremlerinin yıkımcıl olmayan artçısıdır. Ardından büyük deprem gelirse şaşırırım. Adıyaman'a sevgimiz büyük.” şekline konuştu.

“BOŞALTMIŞ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

“6 Şubat'ta olan 4 büyük deprem sonrası, beklenen orta-büyük artçıların olmaması, bölgedeki yer kabuğunun derininde birikmiş gerginliğin çok büyük oranda boşaltmış olduğunu gösteriyor. Umarım öyledir.

11 il depremlerinde beni en çok şaşırtan, Kahramanmaraş'ta Ahir Dağı'nın kayalık eteklerindeki yıkımdır. Nedeni yapı eskimesi ile yapı kurulum kusurlarıdır. Yönetimin görevi deprem olmadan özürlü yer ile yapıların belirlenip halkın can güvenliğinin deprem olmadan sağlanmasıdır."