Unilever, içinde plastik ve metal parçaları bulunabileceği endişesiyle bir grup Magnum dondurmasının acil olarak toplatılması çağrısında bulundu. Şirket, Magnum Bademli dondurma çubuklarını, olası plastik ve metal varlığı şüphesi nedeniyle geri çağırdı.

Gıda Standartları Ajansı, bu durumun dondurmaları tüketmek için güvensiz hale getirdiğini belirtti. İrlanda Gıda Güvenliği Otoritesi (FSAI) ise belirli Magnum Bademli dondurma partilerini işaret ederek, Birleşik Krallık menşeli Magnum Bademli Dondurma 3 x 100 ml'lik çoklu ambalajların geri çağrıldığını açıkladı.

Ürünü satın alan müşterilere ürünü tüketmemeleri çağrısında bulunuldu. Gıda güvenliği gözlemcileri, dondurma satan tüm perakende mağazalarında müşterilere neden ürünlerin toplatıldığını ve ne yapmaları gerektiğini açıklayan duyuruların asılacağını belirtti.

İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum

FSAI, etkilenen partileri satıyor olabilecek mağazalara, ilgili partileri satıştan kaldırmaları ve satış noktalarında geri çağırma bildirimleri göstermeleri talebinde bulundu.