Bugün erişime açılan iki ayrı tercih robotu, 2023 yılı merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercihlerinde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla hizmete sunuldu. Bu robotlar, LGS kapsamında sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları ve geçen yılki yüzdelik dilimleri gibi bilgileri içeren e-Okul sistemi verilerini kullanarak tercih listelerinin oluşturulmasında yardımcı olacak.
 

Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları tercih robotu, öğrenci ve velilere istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında il ve ülke genelindeki okul listelerini ve detaylı bilgileri görüntüleme imkanı sunuyor. Bu robot sayesinde okul türlerine, il ve ilçelere göre arama yapabilir ve geçen yıla ait yüzdelik dilimlere göre filtreleme yapabilirsiniz.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ilişkin tercih robotu ise il, ilçe ve okul türleri bazında "kayıt alanı", "komşu kayıt alanı" ve "kayıt alanı dışındaki" okul listelerini ve detaylı bilgileri incelenebilir kılıyor.

Tercih robotları, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncelleniyor ve tercih ve yerleştirme süreci tamamlanana kadar erişime açık kalıyor. Bu sayede öğrenciler ve veliler, tercihlerini daha detaylı bir şekilde analiz ederek hızlı bir şekilde tercih listelerini oluşturma imkanı buluyorlar.

'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında 'Mona Roza' Sezai Karakoç'un mezarı başında

Bu tercih robotları, öğrencilere ve velilere tercih sürecinde önemli bir yardımcı olmayı amaçlayarak daha bilinçli tercihler yapmalarına yardımcı oluyor.