Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda meydana gelen zehirlenme olayı, 130 öğrencinin hastaneye başvurmasına neden oldu. İşte detaylar...

Yalvaç ilçesindeki KYK yurdunda konaklayan 130 öğrenci, akşam yemeğinde tükettikleri kuru fasulye ve pilavdan sonra rahatsızlandı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle harekete geçen öğrenciler, Yalvaç Devlet Hastanesine başvurarak tedavi talebinde bulundu.

Hastanede yapılan kontrollerde, 11 öğrencinin tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildiği, diğer öğrencilerin ise tedavi süreçlerinin devam ettiği belirlendi. Şu ana kadar tedavi gören öğrencilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayın detayları henüz netleşmemekle birlikte, yetkililerin olayın kökenini araştırdığı ve gerekli önlemleri almaya çalıştığı ifade edildi.

KYK yetkilileri, yaşanan bu olayla ilgili olarak gıda güvenliği tedbirlerini gözden geçireceklerini ve benzer durumların önlenmesi için gereken adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.