Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'nın da bulunduğu İstanbul Kadıköy semtinde düzenlenen incelemeler kafe, restoran ve market gibi işletmelerdeki ürünlerin yönetmelikteki kararlara uyum sağlayığ sağlamadığını denetlendi.

İnceleme yapılan iş yerlerinden birinin imalathane kısmında gazetecilere seslenen Karaca, gıda güvenliğinin ve güvenilir gıda arzının uygulanması için üretim yapılan her dereceyi kontrol edeceklerinin altını çizdi.

Karaca, ara ara belirlenen işletmelere incellemlerin yoğunlaştığını vurgulayıp, ''Yaklaşan yılbaşı nedeniyle unlu mamuller üreten pastane gibi yerler, kuru yemişçiler ve alkol sunumu yapan yerlerde denetimlerimizi biraz daha sıkılaştırıyoruz. Kurban Bayramı zamanında kasaplar, Ramazan Bayramı zamanında şekerleme üreticilerini yoğun olarak denetliyoruz." ifadelerini kullandı.

"142 milyon idari para cezası uygulandı"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın iseğiyle kentin 39 ilçesinde incelemlerin yoğunlaştığını ifade eden Karaca, "Bu kapsamda 2023'te yaklaşık 225 bin denetim yaptık. 8 bin 907 numune aldık. 5 bin 550 işletmede olumsuzluk tespit edildi. Bu işletmeler hakkında 142 milyon lira civarında idari para cezası uygulandı." şeklinde paylaştı.

Ayrıca Karaca, incelemleri aynı zamanda eğitim aşamasında da yaptıklarını belirterek, "İnsan sağlığını doğrudan etkileyecek unsurlarda eksiklikler varsa süre veriyoruz. İçinde bulunduğumuz yer gibi üretimin devamında sıkıntı gördüğümüz yerlerde belirlediğimiz eksiklikler giderilene kadar üretime ara verilmesini sağlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gıda incelemesi ekipleri tarafından yönetmeliklere uymayan özelliklerin belirlenmiş olduğu iş merkezlerine idari para cezası kesilirken bazı işletmelerde ise eksiklikler kapatılana kadar geçici olarak üretimin yapılmamasına karar kılındı.