Yalova'da bulunan kız öğrenci yurdunda konaklayan yaklaşık 140 öğrenci, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Yalova Üniversitesi karşısındaki kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrenciler, idarecilere rahatsızlık belirterek yardım talep ettiler.

Toplam 1300 öğrencinin akşam yemeğini yedikten sonra şikayetler yaşadığı ve yaklaşık 140 öğrencinin Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Çoğu öğrenci ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, bazıları ise tedavilerine devam ediyor.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Olayın ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından acil serviste özel bir alan oluşturuldu ve birçok uzman doktor, hemşire ve sağlık personeli bu öğrencilere hizmet verdi.

Öğrencilerin akşam yemeğinde tükettikleri mantar çorbası ve köfte numunelerinin alınarak tahlile gönderildiği ve idari bir incelemenin başlatıldığı belirtildi.

Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimizde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2090 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrencilerimiz, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile yurt idaresine başvuruda bulunmuşlardır. Bu nedenle hızla öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğrencilerin genel durumları iyi olup, tedavileri tamamlananlar taburcu edilmektedir. Konu ile ilgili Valiliğimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."