YÖK Başkanı: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz YÖK Başkanı: İlk 500'deki üniversite sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyon, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı. Soruşturma, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet" suçlarından başlatıldı.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, 27 şirkete kayyum atanmasını talep eden savcılık, bu talep hakimlikçe kabul edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklandı, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun ayrıntılarına bakıldığında, şirketlerdeki aramalarda dijital materyal ve defterlere el konuldu. Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edildi. Para, aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildi ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada gayrimenkul ve çok sayıda araç alımı için kullanıldı.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı belirlendi. Paraya bloke koyduran ekipler, 4 şüpheliyi gözaltına aldı ve genişletilen soruşturma kapsamında aranan 3 zanlı daha yakalandı.