TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Eş-Şark Gazetesi'ne verdiği röportajda, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında TBMM olarak yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, her vesileyle Filistin davasının yanında olduklarını vurguladı. Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin imzasıyla yayımlanan iki ayrı ortak bildiriyle İsrail'in vahşi saldırılarının kınandığını; İsrail'in işlediği insanlık suçlarının uluslararası mahkemelere intikal ettirilmesi gerektiğinin dile getirildiğini aktaran Kurtulmuş, Gazze'ye her türlü insani yardımın ulaştırılması için uluslararası temaslarda bulunduklarını kaydetti.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, TBMM'nin tutumunu, Türk halkının İsrail'in saldırıları karşısında verdiği tepkiyle eşdeğer seviyede ortaya koyduğunu dile getirerek, "TBMM, halkın nabzına birebir sahiptir" dedi.Gazze'deki saldırıların başladığı günden itibaren katıldığı uluslararası toplantıların bildirilerine, Gazze'deki durum ile ilgili bazı ifadeler koymaya çalıştıklarını söyleyen Kurtulmuş, "Üzülerek ifade etmek isterim ki bazı ülkeler, İsrail'den daha fazla İsrailcidir. Onların dirençleriyle karşılaşıyoruz. Tam manasıyla uluslararası platformda bir mücadele veriyoruz" diye konuştu."İsrail'in en büyük gücü İslam dünyasının dağınıklığı"

Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden yaklaşık 60 gün geçmesine rağmen İslam ülkelerinin ve kuruluşlarının tepkilerinin yetersiz olduğunun altını çizerek, "Maalesef insana en çok acı veren tarafı da bu. Halklar Gazze'de yaşananları büyük bir acıyla takip ediyor ve lanetliyor ama maalesef sonuç alacak adımlar atılamıyor. Bu düşmanlığı, bu barbarlığı durduracak adımlar atılamıyor" ifadesini kullandı

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının 7 Ekim'le başlamadığını, işin bu noktaya gelmesindeki gelişmelere bakılması gerektiğini belirten Kurtulmuş, eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, "22 İslam ülkesinin sınırları değişecek" diye bir açıklaması olduğunu; daha sonra Filistin, Yemen, Lübnan, Suriye, Irak ve Libya'da yaşananlara şahit olduklarını söyledi.

Kurtulmuş, "Ne yazık ki Osmanlı'nın bu topraklardan çekilmesiyle birlikte İslam dünyası tam manasıyla bugüne kadar şuurlu bir şekilde bu projeye karşı çıkacak gücü gösteremedi. Bugün İsrail'in en büyük gücü elindeki imkanlara dayanmıyor. En büyük gücü maalesef İslam dünyasının dağınıklığı, paramparça olmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Filistin ile tarihten gelen güçlü bağları bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:Uzun süre Filistin topraklarında hükümran olmuş ve oraya 400 seneden uzun bir süre boyunca adaleti, hakkı, hukuku getirmiş bir milletin çocukları olarak, Filistinli kardeşlerimizle sadece tarihi olarak değil bugün de aynı duygularla kalpten kalbe bir bağımız olduğunu biliyoruz, hissediyoruz. Ayrıca bunu sadece bir kalbi yakınlık hissi olarak değil aynı zamanda da Türk dış politikasının en önemli ayaklarından birisi olarak görüyoruz, açıklamalarında bulundu.