Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Bakan Koca, uzun süredir tedavi gören Çalık'ı, inandığı değerleri yüksek sesle savunmasıyla anarak, "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

1956 yılında Gümüşhane'nin Çalık köyünde dünyaya gelen Mustafa Çalık, 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Çalık, 1984 yılında uzman unvanını elde etti. ABD'nin Denver Üniversitesi'ne bağlı Milletlerarası Çalışmalar Lisansüstü Okulu'nda 1985-1987 yılları arasında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Çalık, bu süreçte önemli bilimsel çalışmalara imza attı.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Akademik kariyerinde Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersleri veren Çalık, aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Uzun yıllar boyunca siyasete, eğitime ve yazın dünyasına yaptığı değerli katkılarıyla hatırlanan Mustafa Çalık'ın vefatı, Türkiye'nin akademik ve entelektüel dünyasında derin bir üzüntüye neden oldu.