Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Memleket Partisi lideri Muharrem İnce arasında İstanbul seçimleri konusunda anlaşma sağlanamadı. İkinci kez bir araya gelen İnce ve Özel'in görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, dün görüşmelerin yeniden başlatılması için İnce'ye telefonla mesaj gönderdiği ancak İnce'nin bu mesaja cevap vermediği iddia ediliyor. Bu gelişmeler üzerine Memleket Partisi'nin pazartesi günü adaylarını açıklayacağı ve İstanbul için de kendi adayını çıkaracağı konuşuluyor.

Geçen hafta yapılan görüşmelerde Memleket Partisi'ne İzmir'de "garantili" bir ilçe belediyesi ve büyük kentlerde meclis üyelikleri verilmesi konusunda mutabakata varıldığı ancak İnce'nin İzmir'de Selçuk Belediye Başkanlığı'nın boşalması durumunda bu belediyenin kendilerine teklif edilmesine sıcak bakmadığı belirtiliyor. İnce'nin İzmir'in merkez ilçelerinden birinin verilmesi talebinin de CHP yönetimi tarafından onay görmediği ifade ediliyor.