Seçimlerde hedefledikleri orana ulaşamamaları sebebiyle yükselen istifa çağrıları dalga dalga büyümeye devam ediyor.

CHP'nin önde gelen isimlerinden peş peşe gelen açıklamalarda parti yönetiminde tepeden tırnağa değişim mesajları, kulisleri hareketlendiriyor.

Dün kameralar karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada 9 yılda 3 seçim kaybedildiğini, değişim talep ettiğini söyledi. İmamoğlu'nun çıkışı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ipleri kopardığı şeklinde yorumlanırken, Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirilecek kurultayda yeninden aday olacağı konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre MYK’da parti meclisinin aldığı kurultay kararı da takvimlendirildi. Yerel seçimler beklenmeden yapılması planlanan kurultayda CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tekrar aday olacağı söylentileri giderek artıyor. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK üyelerine, “Sahada daha görünür ve aktif olacağız. Fil dişi kulelerde kalan bir anlayış olmayacak” dediği ise parti koridorlarında yankılanmaya başladı. 

AK Parti, Özel'in Taleplerini Değerlendirecek! Ekonomi ve Yargı Reformu Öncelikli Konular AK Parti, Özel'in Taleplerini Değerlendirecek! Ekonomi ve Yargı Reformu Öncelikli Konular

CHP kurmayları ise yeni dönemde atılacak adımlar için ise şu açıklamalarda bulundu. 

“Tüzüğü daha demokratik bir hale getireceğiz. Siyasi katılımı artıracağız. Kadınları, gençleri, engellileri siyasette daha aktif kılmak için ne yapabileceğimize bakacağız. Sonrasında tüzükle ilgili ekim gibi yapacağımız kurultayımızda bir komisyon oluşacak. Bu yapılacak çalışmaları ele alacaklar. Sıfırdan bir tüzük hazırlamayacağız ama mevcut tüzük içerisinde kimi değişikliklerin yapılması öngörülüyor”