Kurban Bayramı'na doğru yaklaşırken, 15.6 milyon emekli için sevindirici bir haber geldi. Bayram tatili 24 Haziran'da başlayacak ve 9 güne uzayacakken, emekli aylığı ve ikramiyeleri 17 Haziran'dan itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri, 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenecek.

Bu uygulama, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da emeklilere ödemelerin normal aylık takviminden önce yapılacağı anlamına geliyor. Ramazan Bayramı'nda emeklilere 2 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Kurban Bayramı için henüz yeni bir karar alınmamış olup, ikramiyelerin yine 2 bin lira olarak hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bu müjdeli habere ek olarak, Sabah gazetesinin aktardığı bilgilere göre, emekliler Temmuz ayında zamlı aylıklarını almaya başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için aylıklarda kademeli bir artış öngörülüyor ve daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek bir zam oranı verilecek.

Mustafa Varank'tan Deniz Zeyrek'e rest: '2 gün geçti, haysiyetin varsa yayınla' Mustafa Varank'tan Deniz Zeyrek'e rest: '2 gün geçti, haysiyetin varsa yayınla'

Yüzde 45 zam formülüne göre, Temmuz ayı itibarıyla 14 bin lira aylık alan bir emekli, kademeli artışla 20 bin 300 lira aylık alacak. Aynı şekilde, bugün 16 bin lira aylık alan bir emekli yüzde 40 artışla 22 bin 400 lira, 21 bin lira aylık alan bir emekli ise yüzde 35 artışla 28 bin 350 lira aylık alacak. Bu kademeli artış, toplamda 6 milyon emeklinin aylıklarına doğrudan yansıyacak.

Emekli ve memur maaşlarının yanı sıra zam beklentisi de yüksek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Bu nedenle, emekli zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor.