Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündeme getirdiği bir dizi konuyu AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında değerlendireceği belirtiliyor. Özel'in talepleri arasında ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay, 28 Şubat'ın tutuklu paşaları, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyum sorunu ve belediyelerin borç yükü bulunuyor.

AK Parti kaynakları, ekonomik sorunlar gibi konuların karşılıklı istişareye açık olduğunu ve muhalefetin önerilerini daima değerlendirebileceklerini belirtiyorlar. Ancak, yargı konuları ve kayyum atamaları gibi konularda Hükümetin bir adım atmayacağı mesajını verdiler

Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var! Prof.Dr. Görür: Çok endişe ettiğim bir yer var!

AK Parti, CHP'nin Osman Kavala'nın serbest bırakılması veya yeniden yargılanması talebine soğuk bakıyor ve Gezi Parkı olaylarının ciddi bir iç ayaklanma girişimi olduğunu vurguluyor. Öte yandan, CHP'nin 28 Şubat'ın tutuklu paşalarının tahliyesi talebine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olumlu yaklaştığı ve yakın gelecekte Adalet Bakanlığı'ndan paşaların yaş ve sağlık durumuyla ilgili bilgi isteyebileceği ifade ediliyor.

AK Parti kaynakları, Özel'in taleplerinin MYK'da değerlendirilmesinin ardından yasal düzenleme konularında AK Parti ve CHP'li parti yöneticileri arasında bir diyalog grubu kurulabileceği mesajını verdi.