Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmede yeni kabine için görüşlerini aldı. Görüşme sırasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun durumunun da netleştirildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri "sürpriz" görüşmede bir araya geldi. İki liderin gündeminde en önemli konulardan biri, Erdoğan'ın cumartesi günü yapacağı açıklamada duyurulması beklenen "yeni kabine" oldu.

Öğrencilere devamsızlık affı açıklaması! Öğrencilere devamsızlık affı açıklaması!

Daha önce, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM'de yemin ettikten sonra "bakanlık görevine devam edeceği" konuşuluyordu. Ancak yeni bilgilere göre, Soylu'nun TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği iddia edildi. Diğer bir iddiaya göre ise Soylu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceği belirtiliyordu.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, Erdoğan ve Bahçeli'nin Beştepe'deki görüşmesinde, Süleyman Soylu'nun durumu netleştirildi. Detaylı bilgiler ve yeni kabine hakkındaki resmi açıklamaların cumartesi günü yapılması bekleniyor.