Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımlayarak, 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, yağışların özellikle 12-18.00 saatleri arasında yoğunlaşacağı ve bazı bölgelerde kuvvetli yağışlara neden olabileceği belirtildi.

İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Balıkesir, Bilecik ve Bolu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların görülebileceği ve beraberinde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtirken, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarların beklenildiğini ifade etti.