Bitcoin'in fiyatındaki son artış, spot Bitcoin ETF'lerine yönelik artan yatırım ilgisinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Nisan ayında gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını önemli ölçüde azaltacak olan yarılanma süreci, fiyatın daha da yükselebileceğine işaret ediyor. Bu süreç, Bitcoin'in arzını yavaşlatarak değerinde artışa yol açan bir mekanizma olarak biliniyor.

24 Saatteki Değer Artışı

Son 24 saat içinde Bitcoin, %6'dan fazla değer kazanarak piyasa değerini önemli ölçüde artırdı. Global kripto para piyasasının toplam değeri de %3,3'lük bir artışla 2 trilyon 230 milyar dolara ulaştı. 

Faiz Oranlarındaki Beklentiler

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürme eğilimine girmesi ve daha destekleyici bir para politikası benimsemesi bekleniyor.

Yarılanma Sürecinin Uzun Vadeli Etkileri

Analistler, Bitcoin'in Nisan ayında gerçekleşecek yarılanma sürecinin ardından uzun vadede değer kazanmaya devam edeceğine inanıyor.Geçmişte, Bitcoin fiyatı son yarılanma sürecinden sonra rekor seviyelere ulaşmıştı.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Ethereum ve Diğer Kripto Paralar

Piyasa değeri açısından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte %2,6 değer kazanarak 3 bin 339 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak kendi rekorunu kırmıştı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Ocak ayında 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylaması da piyasada olumlu bir hava yarattı.