Kripto para dünyası, İran-İsrail tartışmalarının meydana getirmiş olduğu gerilim sonrası eski düzenine dönmeye çalışıyor. Lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), haftanın ilk iş gününe yüzde 1 artış kaydederek 66 bin 300 dolar seviyesinde alıcı buluyor.

İran'ın İsrail'e hamlesi piyasalarda sarsıntılara neden oldu. Yatırımcılar, savaşın büyüyeceği paniğiyle tehdit içeren varlıklar satışlarını hız kazandırdı.

İran'ın İsrail'e karşılık hamlelerinin ardından Bitcoin, cumartesi günü yüzde 10'un üzerinde aşağı bir yönde ilerlemişti. BTC, cumartesi akşam saatlerinde 67 bin 900 dolardan 61 bin dolara kadar düşüş kaydetti.

İran'ın saldırılarının kısıtlı bir etki bırakması ve gerilimin seviyesinin bir miktar aşağıya çekilmesi ile beraber riskli yatırımlar eski düzenine dönmeye çalışıyor.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Tüm bunlara rağmen Bitcoin, saldırıların meydana geldiği süreçten seviyesinden yaklaşık yüzde 4 olarak sonradan geliyor. Mart ayındaki 74 bin dolarlık rekorunun ise yüzde 11 altında işlem sağlıyor.

Lider olarak ikinci kripto para Ethereum da yüzde 2'nin üzerinde yükselişle 2 bin 227 dolardan alıcısını gözetliyor.