Aydın'da faaliyet gösteren Neşe Erberk'in açtığı kreşte yaşanan skandal, bir öğretmenin 4 yaşındaki bir çocuğa şiddet uyguladığının ortaya çıkmasıyla gündeme geldi. Olay, çocuğun evde kardeşine uyguladığı şiddetin kökeninin, kreşteki öğretmenden geldiğinin anlaşılması üzerine patlak verdi. Çocuğun annesi, oğlunun kardeşiyle oyun sırasında öğretmen rolünü oynaması esnasında kardeşine şiddet uyguladığını fark ederek endişelenmiş ve bu durumu pedagog desteği alarak araştırmaya karar vermişti. Pedagog, aileyi bilgilendirerek çocuğun okulda şiddet görmüş olabileceğini açıkladı. 

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bu olayın yankıları üzerine, diğer veliler de kendi çocuklarında farklı davranışlar gözlemlemeye başladı ve talepleri doğrultusunda kreşe kamera takıldı. Veliler, kamera görüntülerini incelediklerinde öğretmenin çocuklara şiddet uyguladığına dair kanıtlar buldular. Görüntülerde, öğretmenin Asil isimli bir çocuk ile ikizleri ittiği, çelme taktığı ve saçından çektiği görüldü. Ayrıca, çocuk bakıcısının da bir çocuğu sert bir şekilde sandalyeye oturtup çarparcasına ittiği kaydedildi. 

Veliler, yaşanan fiziksel ve psikolojik şiddet olaylarını dile getirerek Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurarak soruşturma talep ettiler. İlgili kurum, durumu incelemek için idari soruşturma başlattı ve öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu olay, eğitim kurumlarında yaşanan şiddetin ciddiyetini bir kez daha ortaya koyarak kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.