Koronavirüsün farklı varyantları dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Covid-19'un yeni varyantı olan Eris virüsü, Çin'in Wuhan kentinde başlayarak dünyayı etkisi altına alan salgının hafızalara kazınan simgeleri olan sokağa çıkma yasakları, maskeler, eldivenler ve aşı tartışmalarının ardından 51 ülkeye yayıldı.

Eris virüsünün yayılması, yeni bir pandeminin başlangıcı olabileceği endişelerini beraberinde getiriyor. Bu yeni varyantın ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda artışa neden olduğu gözlemleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Eris vakalarının takip edilmesi konusunda tüm ülkelere uyarılarda bulundu. Uzmanlar ise özellikle eylül ayından itibaren kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirilmesi nedeniyle vaka sayılarında dünya genelinde önemli artışlar yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı... Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı...

Bir diğer önemli varyant olan 'Fornax' FL.1.5.1 ise yine ABD kaynaklı olarak yayılmaya başladı. Özellikle New York'ta en çok rapor edilen varyant haline gelen Fornax, uzmanlar tarafından "Tsunami olmasa da yüksek bir deniz seviyesi" olarak tanımlanan yeni bir dalga beklentisiyle karşılanıyor.

Koronavirüsün farklı varyantlarının yayılması, salgının kontrol altına alınması için daha fazla dikkat ve önlemlerin alınması gerektiği konusunda endişeleri artırıyor. Bu nedenle dünya genelinde sağlık otoriteleri ve toplumun dikkatli ve sorumlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıyor.