Resul Kurt, emekli maaşı zammı tartışmalarına dair yaptığı açıklamada, "Benim beklentim, kök maaşlarda bir düzenleme ve kademeli bir artış yapılması yönünde" dedi. Toplu sözleşme sürecinde yaşanan itirazlar ve memnuniyetsizlikler devam ederken, Kurt'un bu açıklaması merakla beklenen Ekim zammının ipuçlarını veriyor olabilir.

Boykotların odağındaki Starbucks, fiyatlara yine zam yaptı Boykotların odağındaki Starbucks, fiyatlara yine zam yaptı

Maaş ve Subvansiyon Karmaşası

Özellikle 7.500 TL maaş alan emeklilerin aslında kök maaşlarının 5-6 bin TL olduğunu vurgulayan Resul Kurt, "Bu kişiler yapılan zamdan faydalanamıyorum diyor, ama maaşları subvansiyonlarla 7.500 TL'ye tamamlanıyor. Burada farklı bir yöntem bulunabilir, bir miktar baz ücret eklenebilir," şeklinde konuştu.

"Herkesi Memnun Etmek Kolay Değil"

Milletvekili Kurt, en düşük emekli maaşının 10.000 TL olması yönündeki taleplere de değindi. "Bu durumda, 9.500 TL maaş alan kişi 'Bana sadece 500 TL zam geldi' diye serzenişte bulunacak," diyerek herkesi memnun etmenin kolay olmadığını ifade etti.

İki Yöntem, İki Seçenek

Sosyal güvenlik uzmanı Resul Kurt, emekli maaşlarına yönelik çözüm önerilerini ise şu şekilde sıraladı: "Dünyanın neresine giderseniz gidin, sosyal güvenlik sisteminin bir dengesi var. Ancak vatandaşımızın geçim şartlarını iyileştirmek için iki yöntem uygulayabiliriz: Birincisi, en düşük emekli aylığına bir düzenleme getirilebilir. İkincisi, kademeli bir artış yapılabilir."