Türkiye'nin gururu Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda kader maçına çıkıyor. Kopenhag deplasmanında kazanması halinde son 16'ya yükselecek olan sarı-kırmızılılar, zorlu mücadele öncesinde muhtemel 11'ler belli oldu.

Galatasaray, 5 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle topladığı 5 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Aynı puana sahip Kopenhag'ın ardında averajla yer alması, Cimbom'un son maçı öncesinde avantajlı bir konumda olduğunu gösteriyor.

Grupta lider Bayern Münih'in 13 puanla zirvede bulunduğu görülüyor. Manchester United ise 4 puanla son sırada yer alıyor. İstanbul'da oynanan maçta Galatasaray ile Kopenhag arasında yaşanan 2-2'lik beraberlik, bugünkü mücadeleye büyük bir önem kazandırıyor.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselmesi için Kopenhag'ı mağlup etmesi gerekiyor. Averajla rakibinin gerisinde bulunan sarı-kırmızılı ekip, galibiyetiyle puanını 8'e çıkartacak ve diğer grup maçlarının sonucuna bakılmaksızın üst tura çıkacak.

Muhtemel 11'ler

Kopenhag: Grabara, Jelert, Diks, Vavro, Ankersen, Falk, Lerager, Gonçalves, Achouri, Elyounoussi, Claesson

Vize krizi başladı: Başvurular kapatıldı mı? Vize krizi başladı: Başvurular kapatıldı mı?

Galatasaray: Muslera, Angelino, Abdülkerim, Sanchez, Boey, Kaan, Torreira, Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Ziyech, Icardi

Galatasaray'da Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech'in sakatlıklarının geçmesi, teknik direktörün ellerini güçlendiriyor. İki oyuncunun da kadroda yer alması bekleniyor.

Galatasaray, Kopenhag maçını kazanması halinde 12,4 milyon euro para ödülünün sahibi olacak. Bu galibiyetle birlikte toplam gelirleri 43,6 milyon euroya ulaşacak.

Kopenhag-Galatasaray maçı, 12 Aralık Salı günü TSİ 23.00'te Parken Stadı'nda oynanacak. İtalyan hakem Daniele Orsato, bu önemli müsabakayı yönetecek.