Kentsel Dönüşümde Yeni Finansman Paketi

Duyurulan yeni finansman paketin ile, 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteğini sağlanacak. Ayrıca,  krediler aylık %0,69 faiz oranı ve 180 ay gibi uzun bir vade seçeneği ile sunulacak. Enerji verimliliği, verilen desteğin merkezinde yer alıyor ve bina sahipleri, enerji kimlik belgelerine göre çeşitli faiz indirimleriyle teşvik edilecek.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Başvuru Şartları ve İndirim Detayları

Bu kredi desteğinden faydalanmak için belirlenen başvuru şartları arasında, başvurucunun başka konuta sahip olmaması ve orta veya düşük gelir seviyesine sahip olması gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık %0,25 oranında ek faiz indirimi sağlanıyor. Enerji sınıfı yüksek binalar içinse, A sınıfı enerji kimlik belgesine sahip binalar için yıllık %0,50, B sınıfı için ise yıllık %0,25 faiz indirimi uygulanacak.