Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, toplarını almak için Kızılırmak'a girdikleri sırada boğulan 3 çocuğun cenazeleri toprağa verildi. Irak uyruklu H.S.H. (15), H.M.H. (16) ve O.M. (15) için Şehit Cengiz Topel Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından çocukların naaşları, Yuva Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine çocukların yakınları, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve vatandaşlar katıldı.

Bahşılı ilçesinde dün yaşanan olayda, Irak uyruklu H.S.H, H.M.H. ve O.M. adlı çocuklar oynadıkları topun Kızılırmak'a kaçması üzerine nehrin sularına girmişlerdi. Ancak bir süre sonra çocuklar sulara gömülerek kaybolmuşlardı. Yetkililerin başlattığı arama çalışmaları sonucunda çocukların cesetlerine ulaşılmıştı.

Öğle vaktinde kılınan cenaze namazının ardından H.S.H, H.M.H. ve O.M.'nin cenazeleri, Yuva Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine, çocukların yakınları, Bahşılı Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve vatandaşlar katılım gösterdi. Tören sırasında büyük bir üzüntü ve hüzün hakimdi.