Memurların merakla beklediği zam süreci için gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız" açıklamalarının ardından zam teklifinin önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Bu teklif, memurların maaşlarında önemli bir artışı beraberinde getirecek.

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin TL Olacak
Düzenlemeyle birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükseltilecek. Diğer memurların ise görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli bir şekilde artış yapılacak. Ayrıca, belirlenen zam oranına 6 aylık enflasyon farkı da ilave edilecek, böylece memurların alım gücü korunmaya çalışılacak.

Memur Emeklileri de Unutulmadı
Zam teklifi doğrudan memur emeklilerine de yansıyacak. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL'ye yükseltilecek ve yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetini önlemek amacıyla ilgili düzenlemeler de teklif metninde yer alacak.

Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu Dijital Telif Yasası İçin Kritik Görüşme Tarihi Belli Oldu

Meclis Süreci
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, zam teklifinin son şeklini verecek. Ardından teklif, Meclis'e sunulacak ve süreç Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerle başlayacak. Komisyon görüşmeleri ve oylamanın ardından teklif, kısa sürede Genel Kurul'a gelerek yasalaşmayı hedefliyor. Böylece, zam düzenlemesi Meclis tatile girmeden hayata geçmiş olacak.