Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin sunduğu zam teklifini yetersiz bulan memurların, 16 Ağustos'ta bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Kamu İşveren Heyeti'nin teklifini eleştirerek, memurların taleplerinin karşılanmadığını ifade etti.

Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak? Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak?

Yeşil, 2024-2025 yıllarında memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Kamu İşveren Heyeti'nin teklifini Merkez Bankası'nın 2024 enflasyon tahmininin altında bulunmasına tepki gösteren Yeşil, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yeşil, memur maaşlarının ve emekli aylıklarının artışlarının 6 aylık yerine 3 aylık dönemlerde yapılması gerektiğini belirtirken, sosyal haklara dair tek bir cümlenin yer almadığı bir masa ile toplu sözleşmenin geçerli olmayacağını ifade etti. Kira yardımının da göz ardı edildiği bir sözleşmenin kamu emekçileri ve emeklileri tarafından kabul edilmeyeceğini vurgulayan Yeşil, taleplerinin karşılanmaması durumunda 17 Ağustos'a kadar ikinci bir teklif sunulacağını ve 16 Ağustos'ta 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.