Memura verilen 8 bin 77 TL seyyanen zam memur emeklisine uygulanmamıştı. Bu durum HKP tarafından Danıştay'a götürüldü. HKP, memurlara verilen 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın memur emeklisine de verilmemesinin iptali için danıştaya iptal davası açtı. HKP, söz konusu zammın Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasında bulunarak durumun Danıştay tarafından Anayasa Mahkemesi'ne somut norm denetimi yolu ile taşınmasını talep etti.

Danıştay önünde açıklamada bulunan HKP ve HKP MYK üyesi Adnan Okur "Son gelen zamlarla emekli maaşım 12 bin 76 lira. Evet şanslıyım, ama en düşük 7 bin 500 lira emekli maaşı alanlara göre şanslıyım. Diğer taraftan TÜRK-İŞ, temmuz ayı için açlık sınırını 11 bin 658 TL, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 TL olarak açıkladı. Ağustos ayında çarşıdan, pazardan biliyoruz ki benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak. Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 daha fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor” dedi.

Türkiye Gri Listeden Çıkıyor Mu? Ülke Ekonomisi İçin Çok Önemli Türkiye Gri Listeden Çıkıyor Mu? Ülke Ekonomisi İçin Çok Önemli

Açılan iptal davası ile ilgili açıklamada bulunan Avukat Ayça Okur şöyle konuştu: “Açmış olduğumuz dava, hem Anayasa’nın sosyal devlet ilkesine hem eşitlik ilkesine hem de kanunların Anayasa’ya uygunluk ilkesine aykırı bir işlem olmaktadır. Bundan mağdur olan tüm emeklilerimiz adına Halkın Kurtuluş Partisi emekli memur Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adnan Okur adına da dava açmış olduk. Halkımız için olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyoruz”