14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken, seçim hazırlıklarına sürat veren siyasi partiler milletvekili aday listelerine son şekli vermeye çalışıyor.

9 Nisan 2023 tarihinde kesinleşecek milletvekili aday listeleri bazı tartışmaları beraberinde getiriyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP'nin içinde ve CHP'nin masadaki partilerle liste gerilimi yaşandığını iddia etti.

Kulislerden edindiği bilgileri köşesine taşıyan Övür, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylığı konusunda kurmaylarından fedakarlık beklediğini ancak karşılık alamadığını bunun üzerine 'Arkadaşlarım beni hayal kırıklığına uğrattı' dediğini aktardı.

Murat Övür'ün bugünkü köşe yazısından öne çıkan satırlar şu şekilde:

''Seçim sürecine bütün partiler hızlı girdi. Her partide ve ittifakta hem hareketlilik var hem de gerginlik.

Bu konuda başı CHP çekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecini yönetme biçimi de, HDP'yi şiddetle ilişkisini kesmeden masanın önemli aktörü haline getirmesi de, mahalle baskısıyla Muharrem İnce'yi zorlaması da gerilim yarattı.

Bu gerilim sadece işin kamuoyuna yansıyan yüzü, bir de arka planda CHP içinde ve CHP'nin Altılı Masa partileriyle yaşadığı liste gerilimi var. Bu süreç de sancılı geçecek gibi. Çünkü hem 4 partide hem de CHP içinde adaylık bekleyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Bütün bu süreçleri yönetip aday olmayı başaran Kılıçdaroğlu, doğal olarak en büyük fedakârlığı da kendi kurmay kadrosundan bekledi. Ancak umduğunu bulamadı ki, MYK'dan, Kadın ve Gençlik Kollarından milletvekilliği için başvuranlar fazla olunca, "Arkadaşlarım beni hayal kırıklığına uğrattı" diyerek "sitem" ettiği kulislerde konuşuldu.

Herhalde bu nedenle son birkaç günde, aralarında Hakkı Süha Okay, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Aylin Nazlı Aka'nın da bulunduğu birçok ismin başvurularını geri çektiği söylendi.''