Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! İşte detaylar... Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! İşte detaylar...

Sandık başına gitmeye sayılı saatler kala konuk olduğu programda seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 2.tur seçimlerinde kazanacaklarını söyledi.

Kendisine yöneltilen 'teröristlerle işbirliği yapıyor'söylemlerine yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Ortada öyle bir şeyin olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kaydetti:

''Şimdi onlarla oturup konuşan o. Günün 24 saatinde onlarla konuşup bizi karalayan o. Her türlü suçlamaya biz muhatap oluyoruz. Ya biz devleti yönetmiyoruz ki. Efendim işte 'Kılıçdaroğlu, Kandil'le konuşuyor, Kandil'le görüşüyor.' diye. Bunu söyleyen insanı, insan olarak kabul etmiyorum. Kardeşim sen bir devleti yönetiyorsun. Bu devlette Milli İstihbarat Teşkilatı denen bir kurum var. Eğer ben Kandil'le veya PKK'yla görüşüyorsam sen bunun delillerini çıkarırsın, milletin önüne koyarsın, elime de vurursun kelepçeyi atarsın mahkemeye. Yok böyle bir şey. Peki niye, hangi gerekçeyle iftira atıyorsun? Eğer bir terör örgütüyle muhatap olduysam, eğer bir teröristle yan yana gelip konuştuysam, Allah belamı versin. Aksi halde bu iftirayı atanın Allah belasını versin. Nokta."

Vatandaşlara gönderdiği kredi kartları ile ilgili SMS'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yasaklanmasına ilişkin soruya da yanıt veren Kema Kılıçdaroğlu, getirilen yasağın demokrasiye aykırı olduğunu savundu.

İnançlı kişilere seslenmek istediğini altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Kul hakkı yemek en büyük günah mı? En büyük günah. Yüce Yaradan diyor ki 'Bütün günahlarınla gelebilirsin ama kul hakkıyla karşıma gelme.' diyor. Şimdi kul hakkı yemek günahsa, kul hakkı yiyenlere oy vermek o günaha ortak olma anlamına gelmiyor mu? Verme kardeşim. Kul hakkı yiyene niye oy veriyorsun sen? Temiz, ahlaklı insanlara oy ver.''