Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yayınladığı "Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı" verilerine göre, 17 Kasım haftasında kredi kartı harcamaları, kasım ayındaki indirim kampanyalarının etkisiyle rekor bir seviyeye ulaştı. Toplam işlem tutarı, bir önceki haftaya göre yüzde 9,2'lik bir artışla 198,4 milyar TL olarak kaydedildi.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Bu rekor artışın özellikle kasım ayındaki indirim kampanyalarının etkisiyle gerçekleştiği belirtiliyor. Giyim, elektrik-elektronik, market-AVM, mobilya-dekorasyon ve akaryakıt harcamaları gruplarında en belirgin haftalık artışlar görüldü. Ayrıca, internet üzerinden yapılan harcamalarda da dijital pazaryerlerindeki kampanyaların etkisiyle haftalık 8 milyar TL artış yaşandı.

Buna ek olarak, vergi ve BES ödemelerinin 5,1 milyar TL artış ile bu dönemdeki değişime olumlu yönde etki ettiği görüldü. 17 Kasım haftasında internet üzerinden yapılan harcamaların toplamı ise 61,3 milyar TL'ye yükseldi.