Türkiye, İzlanda'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 18 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

İstanbul'a Kar Geliyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, İstanbul'da sıcaklık bugünden itibaren hızla düşecek. Cuma ve Cumartesi günleri özellikle gece saatlerinde 0 derece olarak tahmin edilen sıcaklık, gündüz 3 derece olacak.

AKOM'dan İstanbul İçin Kar Uyarısı

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi. İstanbul Valiliği de İstanbullular için fırtına uyarısında bulundu.

Hava Durumu ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ülke genelinde önümüzdeki 24 saat boyunca parçalı çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın batısı, Güney Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, batı ve iç kesimlerde hissedilir miktarda azalması bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

18 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yaptı.

Vatandaşların özellikle bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Güncel Hava Durumu ve Uyarılar

Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları doğrultusunda, vatandaşların güncel hava durumu bilgilerini takip ederek gerekli önlemleri almaları önemlidir. Ayrıca trafik ve seyahat planlarını yaparken dikkatli olunması, olası olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması tavsiye edilmektedir.