Yeni haftanın hava durumu raporları, İstanbul'dan Doğu Anadolu'ya kadar geniş bir coğrafyayı etkisi altına alacak olan kar ve sağanak yağışları öngörüyor. Uzmanlar ve yetkililer, vatandaşları bu hava koşullarına karşı uyarıyorlar.

İstanbul'dan Doğu Anadolu'ya Ulaşacak Kar ve Sağanak Yağışlar

Meteoroloji uzmanlarının yayımladığı rapora göre, İstanbul'da başlayan sağanak yağışlar Doğu Anadolu bölgesine kadar kar ve sağanak yağış olarak devam edecek. İstanbul ve Doğu Anadolu'daki birçok il için kırmızı kodlu uyarılar yapılıyor. Yoğun sağanak yağışlarının beklendiği bu illerde vatandaşlar hem yetkililerden hem de uzmanlardan gelen uyarılara kulak vermeliler.

Karlı Bir Hafta Başlıyor mu?

Meteoroloji uzmanlarının tahmin raporlarına göre, birçok ilde sağanak yağışlar gözlemlenecek. Pazartesi günü itibariyle Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar olarak görülebileceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

9 Ekim Pazartesi günü Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Bu fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

İstanbul Valiliği'nden Uyarı

İstanbul Valiliği de hava tahmin raporlarına dikkat çekerek, Batı Karadeniz'de fırtına şeklinde esecek rüzgarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacağını belirtti. Vatandaşlardan bu duruma karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını istedi.