Türkiye, hem Balkanlar hem de Sibirya üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giriyor. Bugün birçok bölgede başlayacak kar yağışının yarın şiddetlenmesi öngörülüyor. İstanbul'da da bu akşamdan itibaren kar yağışı bekleniyor.

Türkiye, hem Balkanlar hem de Sibirya'dan gelen soğuk hava sistemlerinin etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Hava sıcaklıklarında 10 derece birden düşüş öngörülüyor. Yağışlar, yarından itibaren ülke genelinde kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji uzmanları, "Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle bugün öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı olması bekleniyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda kuvvetli yağışların etkili olması beklenirken, yarın İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülebilir. Uzmanlar, "Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava kütlesi önümüzdeki haftayla birlikte Türkiye'ye, Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden giriş yapacak. Stratosferdeki ısınmanın devam etmesi, kutup girdabının yavaşlamasına ve bozulmasına sebep olduğu için kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimali artıyor" ifadelerini kullanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi. AKOM, sıcaklıkların 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiğini vurguladı.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Bu durum, megakent İstanbul'da yarın akşamdan itibaren kar yağışının başlamasına neden olabilir. Kutup soğukları, özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve sahil kesiminde kısa aralıklarla etkili olacak. İstanbul sakinleri ve yetkililer, olası kar yağışına karşı hazırlıklı olmalı ve trafik gibi günlük faaliyetlerde dikkatli olmalıdır.