Koç Holding tarafından, Tat Gıda'nın sermaya miktarının toplam yüzde 49,04'üne denk gelen kısmı ve ayrıca 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı. Satış ta anlaşılan rakam ise 80.9 milyon dolar olarak belirlendi.

DARDANEL VE YAYLA AGRO DA İSTEMİŞTİ

Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok... Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok...

Potansiyel isteyenler içerisinde Dardanel ve Yayla Agro bulunuyordu ancak satış konusunda Memişoğlu Tarım ile anlaşmaya varıldı.

TAT GIDA 56 YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP

Tat Gıda 27 Eylül 1967 yılında Vehbi Koç önderliğinde Bursa'da domates ürünleri yapmak için Tat Konserve adı altında oluşturulan bir şirketti. Sonrasında Karacabey ve İzmir Torbalı'daki tesislerle gelişen şirket 56 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Salça, ketçap, hernevi konserve, dondurulmuş gıda, mayonez imalatı yapan şirketin yüzde 43,65'i Koç Holding'in elinde bulunuyor. Şirketin sermayesi 136 milyon lirayken özsermayesi 1,2 milyar lira seviyesinde. Piyasa değeri ise bugün itibarıyla 5.3 milyar lira civarına ulaşabiliyor. Şirket en son 195,1 milyon lira kar olarak hanesşne yazdırmıştı.