Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'deki ekonomik durum ve enflasyon verileri göz önünde bulundurarak memur ve emekli maaşlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Kahveci, Orta Vadeli Mali Program hedeflerine ulaşılması durumunda bile memur maaşlarının yıl sonunda %45-50 civarında eriyeceğini belirtti. Ayrıca, TBMM'nin ilk işinin birinci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge uygulaması ve 8 bin 77 TL'lik ilave ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emekli maaşlarına eklenmesi için gerekli düzenlemeyi yapması gerektiğini ifade etti.

Kahveci, özellikle memur emeklilerinin ekonomik zorluklarını gözeterek 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşturulmasını ve ilave ek ödemenin emekli maaşlarına dahil edilmesini talep etti.

Kahveci ayrıca, TBMM'nin yasama faaliyetlerine başlamasıyla birlikte memur ve emeklilerin durumlarını ele almasını beklediklerini ifade etti.