Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

* "Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün 24. yıl dönümünde düzenlediğimiz programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye, kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlenmeyi amaçlayan birçok etkinlikle öne çıkıyor. Hedefimiz, milletimizin kadına yönelik şiddetle ilgili bilinçlenmesidir."

* "Türkiye, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politika haline getirmiştir. Bazıları bakanlığımızın adını eleştirerek hizmetleri gölgelemeye çalışsa da aile, kadın, erkek ve çocukla bir bütündür. Aile, huzurlu bir toplumun temel taşıdır."

Thumbs B C C6Ac1Bcaa4474E1868Bbe3033A728E73

* "Kadına yönelik şiddetle mücadelede 2024 Yılı Faaliyet Planı, Türkiye'nin bu alandaki devrimini yansıtıyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları ve mücadeleye etkisinin olmadığını belirtiyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadeledeki en önemli araçlar, 6284 sayılı kanun gibi mevzuat ve gerçekleştirilen dönüşümdür."

* "Bugün yayımladığımız genelge ile kadına yönelik şiddetle mücadeleyi güncelledik. 81 vilayette faaliyet gösteren merkezlerimizle kadınları güvence altına alıyoruz."

* "15 Temmuz'da kadınlar, darbe girişimine karşı en ön safta yer aldı. Ayrıca, Gazze'deki insani dramda farklı siyasi görüşten vatandaşlarımızın ortak tepkisi önemlidir. Eleştirilen zihniyetin ülkede yaşattığı maliyeti geri kalmışlık ve zulüm olarak ödedik."