İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'da görev alacak ismin Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğine yönelik önemli bir adımı atarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Akşener, Buğra Kavuncu'nun İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu belirtti. Akşener'in açıklamaları sırasında salondaki partililerden yoğun bir alkış ve tezahürat yükseldi.

Akşener, konuşmasında aynı zamanda Türkiye'nin gündemini sarsan İsveç'in NATO'ya katılım protokolü olayına da değindi. Akşener, İYİ Parti olarak verdikleri "hayır" oyunun Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla kabul edildiğini belirterek, milli güvenlikle ilgili taleplerin yerine getirilmediğini ifade etti. Akşener, Türkiye'nin milli çıkarları ve saygınlığının öncelikli olduğunu vurgulayarak, bu konuda partisinin tutarlı bir şekilde çıkarları savunduğunu söyledi.

Parti lideri, İsveç meselesi ve terörle mücadele tezkeresi konusunda yaşanan tutarsızlıkları eleştirerek, Türk milletinin çıkarları için tutarlı ve akılcı bir yöntemin işletilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Akşener, Türkiye'nin çıkarları, onuru ve saygınlığının partisi için her şeyden önemli olduğunu dile getirdi.