İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Raşit Emir Süer, Şeyh Said söylemi sebebiyle Genel Başkanları Meral Akşener'in ihraç talebiyle karşı karşıya kaldığını belirten Süer, Diyarbakır teşkilatının da bu nedenle istifa ettiğini ifade etti. Ayrıca, parti içindeki ideolojik ayrılıkların ve çatışmaların etkilerini vurgulayarak, bu dinamiklerin istifaların temel sebepleri olduğunu aktardı.

Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek

Süer, Genel Başkan Akşener'in, sürecin başından itibaren tehditlere boyun eğmediğini ve istifa edenlerin arkasından konuşmadığını belirtti. Aynı zamanda, parti içindeki bazı isimlerin davalarını terk ederek siyasi duruşlarını değiştirdiğini savundu. İstanbul ve Ankara'nın alınmasının ardından, CHP'nin elindeki güce esir olan siyasetçilerin, CHP'yi küçük AK Parti'ye dönüştürdüğünü iddia etti.

Süer, tüm baskı, psikolojik şiddet, kuşatma ve tacizlere rağmen parti olarak durduklarını ve mevzu vatanda olduğunda herkesin birlik olması gerektiğini ifade ederek, "Mevzu makamsa hepiniz ölün" ifadeleriyle paylaşımını sonlandırdı.