İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaklaşan yerel seçimlere hazırlık olarak belediye başkan adaylarını gelecek haftadan itibaren açıklamaya başlayacak. 

Akşener'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale'yi göstermesinin ardından, aday tespit çalışmaları hız kazandı. İYİ Parti, yerel seçimlere güçlü adaylarla gitmek ve seçmenin ilgisini çekmek amacıyla adaylarını dikkatle seçmeye çalışıyor.

Togg, 2025 yılında dünyaya açılıyor Togg, 2025 yılında dünyaya açılıyor

Aday açıklamaları, Akşener'in il gezileri sırasında yapılacak ve süreci gelecek hafta başlatması planlanıyor. Bu şekilde partinin belediye başkan adayları teşkilat üyeleri ve seçmenlerle buluşacak.

Ayrıca, İYİ Parti'nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere "Yerel Yönetimler Vizyon Belgesi" hazırlanıyor. Bu belgede, İYİ Parti belediyelerinin kent problemlerine yönelik çözüm projeleri yer alacak. Çocuklar, kadınlar, gençler ve sığınmacılar gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik projelerin de bu belgede yer alacağı belirtiliyor. Bu vizyon belgesi, İYİ Parti'nin "iyi belediyecilik" anlayışını ve vaatlerini kamuoyuna iletmek amacıyla hazırlanıyor.