CHP TBMM Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, değişimciler ile birlikte basınla bir araya gelerek kendilerişne yönelten sorulara cevap verdi. Özgür Özel, İYİ Parti'nin tek başına yerel seçimlere katılımına dair düşüncelerini basınla paylaşarak eleştirilerde bulundu.

Özgür Özel  "Her yerde ittifak yapacağız diye bir şey yok" diyerek ittifak konusu ile ilgili:

“Bugünkü şartlarda, ittifak potansiyelimizi kaybetmek üzereyiz. Kasımda ortaya çıkacak değişim ve umutla, muhataplarımızla yeni ilişkiler kurabileceğimiz yeni bir enerji ile hareket etmeyi umut ediyoruz. İttifak ortaklarımızla yeniden görüşeceğiz. Toplumsal ittifak düzeyinde de kırılma var, bunların tamamını onarmak son derece önemli. Kurultaydan sonra avucumuzu açarak, ‘Hesabımız kitabımız yok, el sıkışmaya geliyoruz’ diyerek görüşeceğiz. Her yerde ittifak yapacağız diye bir şey yok. 2 bin 300 maddede anlaşabilmiş ittifak ortaklarının birlikte olmadıklarında kaybedecekleri yerler ortaya çıktığında ittifak yapmamak harakiri yapmak anlamına gelir. Şartları sonuna kadar zorlayacağız.” şeklinde konuştu.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığı konusunda ise Özel başka adayların çıkmasının sorunlar doğuracağını belirterek:

“Belediye başkan adayı göstermek Parti Meclisi’nin görevi ve sadece MYK teklif edebiliyor. Salt çoğunluk ‘Evet’ derse aday belirleniyor. Genel Başkanın bu iyi niyetli tutumu, seçilmemiş PM yetkilerini kullanmaktır. Herhalde sayın Genel Başkanın da objektif kriteri mutlak vatandaş memnuniyetidir. Ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ta gördüğü yüksek memnuniyet oranları ile bu şartlarda ‘PM de aday gösterecektir’ ön kabulüyledir. Bu kanaati ben de paylaşıyorum, memnuniyeti yüksek olan isimler aday gösterilmelidir. Sembol iki isim için anlaşılabilir ama bundan sonra yeni aday açıklamaları, seçilecek PM’yi incitir. Biz anayasasızlaştırılmaya karşı çıkarken, tüzüksüzlüğe karşı susamayız.” dedi.