Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ece Güner, partisinin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da iş birliği tekliflerini reddetmesi üzerine İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın eşi olan İYİ Partili Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duygularını paylaştı.

Ece Güner'in açıklamalarından öne çıkan noktalar şu şekildedir:

Güner, İYİ Parti'nin 4 Aralık'taki GİK toplantısında alınan yerel seçimlere 'Hür ve müstakil girme' kararını doğru bulmadığını ifade etti. Özellikle İstanbul ve Ankara'da iş birliği yapma çabalarına karşın çıkan bu kararı savunamayacağını düşündüğü için istifa kararı aldığını belirtti.

Partisinden istifa etme kararını açıklarken Güner, İstanbul ve Ankara'da iş birliği için cesaretle mücadele ettiğini ve bu yönde söz aldığını vurguladı. Ancak alınan kararı savunamayacağını düşündüğü için istifasını sunmaya karar verdiğini belirtti. Güner, yıllardır tek adam sistemine karşı mücadele ettiğini ve bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerine sadık kalarak ülke için mücadelesine devam edeceğini ifade etti.