ÖTV artışıyla birlikte akaryakıt fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi tutarlarına yapılan artış, benzine ve mazota zam olarak yansıdı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte, akaryakıt fiyatlarına ilişkin yeni vergi düzenlemeleri yürürlüğe girdi.

Karara göre, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatına eklenen ÖTV tutarı toplamda 7,52 lira oldu. 98 oktan kurşunsuz benzin için ise litre başına 7,99 lira ÖTV alınacak. Motorinin litre fiyatına eklenen ÖTV tutarı ise 7,05 lira olarak belirlendi. LPG otogazda ise litre başına 5,77 lira ÖTV alınacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte benzin ve mazot üzerinden alınan ÖTV tutarları litre başına 5 lira artırılmış oldu.

ÖTV artışının akaryakıt fiyatlarına yansımasıyla birlikte beklenen pompa satış fiyatı artışı, KDV dahilinde litre başına 6 lira olarak öngörülüyor. LPG fiyatlarındaki artış ise 5 lira olacak.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Önceki düzenlemeye göre benzinin litre fiyatına 2,52 TL, mazotun litre fiyatına ise 2,05 TL ÖTV uygulanıyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte akaryakıt fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı.

Güncellenen fiyatlarla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 34 liraya, mazotun litre fiyatı ise 32 liraya yükseldi. Otogazın fiyatı ise 15 liraya ulaştı.

ÖTV artışı düzenlemesinde, benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin de vergi tutarlarında değişiklikler yapıldı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi