TBMM, 1 Ekim'e kadar sürecek bir tatil dönemine girdi. Seçimlerin ardından yeni döneme başlayan Meclis'te yoğun bir mesai harcandı ve önemli ekonomik düzenlemeler yasalaştırıldı. Siyasi parti temsilcileri, Genel Kurul'da yasama yılının son mesajlarını vererek birbirlerine veda etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. dönemin ilk yasama yılını tamamladı ve 2,5 aylık bir tatil dönemine girdi. Meclis başkanlığı seçimi, 14 Mayıs seçimlerinin ardından gerçekleştirildi. Numan Kurtulmuş, 3. oylamada gerekli çoğunluğu alarak 321 oy ile TBMM Başkanı seçildi. Meclis Başkanlık Divanı ve komisyonlar da belirlendi.

Meclis, kısa bir süre içinde birçok önemli yasama faaliyeti gerçekleştirdi. Toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren ekonomik düzenlemelere imza atıldı. Torba yasa ile memur ve emekli zamı kabul edildi, işverene asgari ücret desteği artırıldı ve koronavirüs izni alan hükümlüler için düzenlemeler uzatıldı.

Ek bütçenin de yasalaşmasının ardından Meclis, tatil dönemine girdi. Milletvekilleri, Genel Kurul'da 1 Ekim'de tekrar bir araya gelmek üzere birbirlerine veda etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi