AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi)'un son verilerine göre, önümüzdeki hafta İstanbul için yağış beklenmiyor. Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kuraklık tehlikesi, hem İstanbul'u hem de tüm ülkemizi tehdit ediyor. Tüm vatandaşlarımızı su kullanımında daha dikkatli ve tasarruflu olmaya davet ediyorum," dedi.

ISKI'nin Su Tasarrufu Önerileri

İstanbul halkının su kullanım alışkanlıkları göz önüne alındığında, suyun %70'i tuvalet ve banyoda tükeniyor. İşte ISKI tarafından sunulan bazı öneriler:

  • Musluk Tamirleri Önemli: Yılda ortalama 6 ton suyu kurtarmak için damlatan muslukları tamir ettirin.

  • Tuvalet Rezervuarını Değiştirin: Eski ya da sızıntı yapan tuvalet rezervuarları günlük 700 litreye kadar su kaybına yol açabilir.

  • Kısa Süreli Banyolar: Banyo sürenizi bir dakika kısaltmak, yılda ortalama 16 ton su tasarrufu sağlar.

  • Musluğu Kapalı Tutun: El ve yüz yıkarken veya tıraş olurken, musluğu kapalı tutun.

  • Makine Kullanımı Akıllıca Olsun: Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam kapasiteyle çalıştırın. Böylece su tasarrufu yapabilirsiniz.

    Bayraktar TB3'ten önemli başarı: Selçuk Bayraktar duyurdu Bayraktar TB3'ten önemli başarı: Selçuk Bayraktar duyurdu
  • Sebzeleri Kapta Yıkayın: Sebze ve meyveleri akan su yerine bir kapta yıkayarak, su tasarrufu sağlayın.

İstanbul'un Geleceği Tehlikede Mi?

Barajlardaki su seviyeleri geçtiğimiz günlerde yalnızca yüzde 33'lere düşmüş, İstanbul'un önümüzdeki iki ay içerisinde kullanabileceği su miktarı oldukça azalmıştı. İstanbul'un su krizi her geçen gün artan bir önem taşıyor. Eğer bu konuda gerekli adımlar atılmazsa, hem şehrin hem de ülkenin geleceği için ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz.