Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da meydana gelen fırtına ve şiddetli yağışlar, Kağıthane'de bir direğin devrilmesine neden olarak bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak, 28 Kasım'da sarı kodlu uyarı yapıldığını ve bu uyarının etkisiyle fırtına ve yağışın salıyı çarşambaya bağlayan gece saatlerinde kenti etkilediğini açıkladı.

Açıklamada, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda seferlerin planlandığı şekilde devam ettiği belirtilirken, İDO'nun 7, BUDO'nun 5 olmak üzere toplam 17 seferin olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildiği ifade edildi. İstanbul genelinde yaşanan olaylara müdahale eden ekiplerin 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale ettiği bildirildi.

Saat 01.07'de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde 'Kadriye Ana' isimli yakıt yüklü geminin karaya oturduğu belirtilirken, gemi mürettebatının Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildiği ve olayda yaralı veya can kaybı olmadığı ifade edildi. Saat 02.44'te Kağıthane'de Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi'nde bir direğin devrilmesi sonucu yaralanan bir vatandaşın hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Ayrıca, Eyüpsultan İlçesi Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda tedbir amaçlı 3 evin boşaltıldığı ve evlerde yaşayan vatandaşların otellere ve misafirhanelere yerleştirildiği belirtildi.