İstanbul Valisi Davut Gül, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) 500 tam puan alan öğrenciler için önemli bir müjdeyi duyurdu. Gül, yapılan bir programda yaptığı konuşmada, 500 tam puan alan 388 öğrenciye aylık 3'er bin lira burs verileceğini açıkladı.

Gül'ün verdiği bilgilere göre, öğrencilere sağlanacak olan bu burs, aylık ve düzenli olarak 3'er bin lira olacak. Konuşmasında öğrencilere hitap eden Gül, "Şimdilik tespit ettiğimiz miktar aylık, düzenli olarak 3'er bin lira... Hepinize vereceğiz. Helali hoş olsun. Bu şu demek, şubat ayında 2 aylık vereceğimiz için 6 bin lira size borçluyuz. Ayın sonuna doğru 6 bin liranızı yatıracağız." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Gül, öğrencilerle olan ilişkisini sadece maddi destekle sınırlı tutmayacaklarını belirtti. Her ay öğrencilerle bir araya geleceklerini ve onların istedikleri yerlere gitmek üzere çeşitli aktiviteler düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca, öğrencilerden özel bir beklentilerinin olmadığını vurgulayan Gül, "Tek bir beklentimiz var; dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi okullarda okursanız okuyun, ne iş yaparsanız yapın bir ayağınız hep Türkiye'de olsun. Gönlünüzün, kalbinizin bir tarafı hep bu topraklarda olsun. Bunu istiyoruz." şeklinde konuştu.